Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Priključili im se Laburisti, Beljak: ‘Mi smo liječnici koji će ozdraviti Hrvatsku’

AMSTERDAMSKA KOALICIJA U SISKU FORMALNO DOBILA NOVU ČLANICU Priključili im se Laburisti, Beljak: ‘Mi smo liječnici koji će ozdraviti Hrvatsku’

– Amsterdamska koalicija prema anketama postala je druga politička snaga u zemlji. Mi gradimo Hrvatsku budućnosti, ne valjamo se u blatu prošlosti. HDZ ne zaslužuje da vodi ovu zemlju, jer je vodi u propast. Podaci pokazuju da smo uz Bugarsku najsiromašnija zemlja u Europskoj uniji. To moramo mijenjati.
Ovo su samo neki od naglasaka iz istupa čelnika Amsterdamske koalicije Anke Mrak Taritaš, Kreše Beljaka, Borisa Miletića, Silvana Hrelje, Davida Bregovca i Damira Piletića, koji su se u nedjelju okupili u Sisku, u restoranu Stari grad Sisak, kako bi potpisali aneks ugovora o pristupanju stranke Hrvatski laburisti – stranka rada, ovoj koaliciji.

David Bregovac, čelnik Hrvatskih laburista, prije potpisivanja ugovora o pristupu koaliciji, istaknuo je kako nije slučajno Sisak odabran za mjesto potpisivanja ovog ugovora. – Ni jedan grad u državi nije toliko gopodarski i demografski uništen. U proteklih dvadeset pet godina izgubili smo 500 tisuća radnih mjesta, broj zaposlenih i umirovljenika je izjednačen, a mirovine nikada nisu su bile manje i bit će još manje. Toliko o uspješnoj Vladi Andreja Plenkovića. Naš kandidat za EU parlament na listi Amsterdamske koalicije bit će Mira Morović, rekao je David Bregovac, čelnik Hrvatskih laburista.
– Otvoreni smo svim strankama centra i lijevo od centra da nam se priključe, jer smo sigurni da samo zajedno možemo odraditi dobar posao. Idućeg tjedna pristupit će nam Demokrati, za dva tjedna objavit ćemo imena naših kandidata za Europarlament, a nakon euro-izbora morat ćemo sjesti iznova, razgovarat ćemo sa svima, pa i s SDP-om, i dogovoriti se oko zajedničkog kandidata za predsjedničke izbore i zajednički nastup za parlamentarne izbore, rekla je Anka Mrak Taritaš, čelnica GLAS-a.
Krešo Beljak, predsjednik HSS- a, rekao je kako je Amsterdamska za sada druga, a bit će uskoro prva politička snaga u zemlji. – Mnogi znaju dijagnosticirati stanje i probleme, samo mi znamo odgovore, znamo rješenja, mi iz Amsterdamske koalicije smo liječnici koji će ozdraviti Hrvatsku, koji znaju kako Hrvatsku izvući iz krize i zato ćemo pobijediti već na europskim izborima, a kasnije na predsjedničkim i parlamentarnim, rekao je Beljak. (jutarnji.hr)

 

Posljednje objavljeno

Mladić pao s 24 ukradena respiratora! Nabavio ih u Švedskoj, skrivao ih u zagrebačkoj krčmi

OgPortal

Počelo uklanjanje Oružane, za dva mjeseca od nje ostaje samo pročelje i dio do crkve sv. Nikole

OgPortal

Amnesty International ispričao se Navaljnom jer mu je povukao status ‘zatvorenika savjesti‘

OgPortal

Predsjednici zemalja EU-a uputili pismo građanima povodom Dana Europe

OgPortal

Dvije prometne nesreće bez ozlijeđenih

OgPortal

DIP objavio tehničke upute za izborni dan

OgPortal