Ubijen višestruki ubojica Edin Gačić, ranjen specijalac

Policija je ubila najtraženijeg bjegunca u BiH – Edina Gačića, potvrdio je za portal Klix.ba načelnik MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović.

Mediji u BiH navode da su sarajevski specijalci ubili Gačića koji je pucao na njih u Lepenici kod Kiseljaka. Pritom je jednog policajca lakše ranio. Gačić je, kada su ga okružili specijalci – na njih otvorio rafalnu paljbu, koja mu je odmah uzvraćena. Prema neslužbenim informacijama kod Gačića je pronađen službeni pištolj ubijenog policajca Mahira Begića.

Potraga za Gačićem trajala je devet dana, a Vlada Sarajevske županije ponudila je nagradu od 50 tisuća konvertibilnih maraka (25 i pol tisuća eura) za bilo kakvu korisnu informaciju.

Gačić je, osim što je prošle subote ubio policajca u okolici Sarajeva, pet dana prije toga u okolici Konjica ustrijelio jednog muškarca. Prije toga bio je na izdržavanju dugogodišnje zatvorske kazne, i to zbog dvostrukog ubojstva, jedna od žrtava je njegova majka. Nakon izlaska iz zatvora odbijao je sudjelovati u programima resocijalizacije i psihološku pomoć, odselio se iz Banje Luke gdje je prije živio i nastanio se kod Konjica. (jutarnji.hr)

Facebook Comments