Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulinu osnovan Forum žena SDP-a

U ogulinskom Domu obrtnika sinoć je održana osnivačka skupština Foruma žena SDP-a. Za predsjednicu je izabrana Ivana Salopek Šumonja, a za potpredsjednicu Ljiljana Gračanin. U Predsjedništvu će, uz njih, biti Petra Milanović, Nevenka Dujmić  i Martina Dreven.

Ivana Salopek Šumonja zahvalila je na ukazanom povjerenju i raduje je velik odaziv na skupštinu. Napomenula je kako u Forumu žena mogu, osim članica, biti i sve ostale zainteresirane žene  koje podržavaju njihov program. Iznijela je plan rada za iduće razdoblje i napomenula kako će značajan broj žena biti na njihovoj listi već  za predstojeće, lokalne  izbore.

“Želimo da Ogulin bude  primjer dobre prakse i da pokaže kvalitetu žena”-zaključila je Ivana Salopek Šumonja.

Pozdravljajući nazočne, gradonačelnik i predsjednik ogulinskog SDP-a Dalibor Domitrović naglasio je kako mu je ovo sigurno jedna od ljepših večeri u njegovom političkom životu, te im poželio puno sreće, obećavši im punu potporu u radu.

Skup je pozdravila Ivana Posavec Krivec, koja će najvjerojatnije biti kandidatkinja na listi SDP-a za EU parlament, poručivši da Ogulin ima velik potencijal po kvaliteti žena,  a na koncu se nazočnima obratila  i predsjednica Foruma žena SDP-a Maja Sporiš. Ona se osvrnula na nedostak žena u politici, ali i na činjenicu da jedino SDP na svojim listama primjenjuje  “zip” sustav, što znači da se liste slažu na način-jedna žena, jedan muškarac. Okupljenima je poručila da preuzimaju dio zajedničke odgovornosti za razvoj grada i  društva u cjelini.

Osnivačkoj skupštini nazočili su i zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja, načelnik općine Plaški Pero Damjanović i predstavnici Foruma mladih  SDP-a grada Ogulin Filip Šehović i Igor Trbović.