Aktualno Županija

Nakon podužeg vremena fašnik u Karlovcu vraća se na velika vrata – sprema se Karlovački karneval

Nakon podužeg vremena u Karlovac se vraća karneval, odnosno ponovo će se oživiti fašnik i to ne samo za vrtićku djecu nego za sve građane. Naime, iz Inicijative mladih KAOS nam javljaju da su odlučili ponovo pokrenuti jednu od najstarijih tradicija – fašnik, koji je nekoć izvlačio sve Karlovčane na ulice, a ove će godine biti oživljen pod nazivom Karlovački karneval.

– Inicijativu mladih KAOS čini 10 entuzijastičnih mladih osoba, članovi karlovačkih udruga civilnog društva i članovi Savjeta mladih grada Karlovca, odlučnih da svoje misije i ostvare. Okupljeni smo s ciljem jačanja kulture i identiteta grada Karlovca, kažu nam organizatori.

Karneval će biti organiziran u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Karlovca te uz podršku Grada Karlovca, a suradnju su, kažu u KAOS-u, dosad ostvarili sa brojnim karlovačkim izvođačima. No traže i druge zainteresirane pojedince, organizacije, poduzeća i institucije s područja Grada Karlovca koji nam mogu pružiti podršku u organizaciji, bilo putem donacija ili sudjelovanja u povorci i programu. (KAportal)