Aktualno Županija

Mandić donio ovogodišnji plan zapošljavanja u gradsku upravu – nedostaje ih više, ali primit će 12 službenika i 2 vježbenika

Ove godine u karlovačkoj Gradskoj upravi plan je zaposliti još 14 ljudi, 12 službenika i namještenika na neodređeno, te dva vježbenika na određeno vrijeme.

Stoji to u Planu prijma u službu u upravna tijela Grada Karlovca za 2019. godinu, što ga je gradonačelnik Damir Mandić upravo donio.

Po tom planu, u gradskoj upravi sistematizirano je, baš kao i lani, 155 radnih mjesta, popunjeno je, zaposlenicima na neodređeno vrijeme, 126, no, iako upražnjenih ima u svim upravnim odjelima i stručnim službama, sva se ove godine neće popunjavati. Tako nije u planu popunjavanje radnih mjesta, ni na određeno ni na neodređeno vrijeme, u upravnim odjelima za proračun i financije, za razvoj grada i EU fondove, te za društvene djelatnosti, kao ni u objema službama – za unutarnju reviziju i za javnu nabavu.

Najviše, 4 radna mjesta, na neodređeno vrijeme, planirano je popuniti u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, koji na određeno planira zaposliti i jednog vježbenika. Tri radna mjesta na neodređeno vrijeme trebala bi biti popunjena u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, a po dva u Uredu gradonačelnika i Upravnom odjelu za poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja. Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam ima upražnjeno jedno stalno radno mjesto, dok onaj za imovinsko-pravne poslove i upravljanje imovinom treba (samo) vježbenika na određeno vrijeme.
Izuzev jednog radnog mjesta u Uredu gradonačelnika, za koje je dovoljna srednja stručna sprema, i dva u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo – jedno sa srednjom, jedno s višom stručnom spremom – za sva ostala, i na određeno i na neodređeno vrijeme, potrebna je visoka stručna sprema. (KAportal)