Aktualno Županija

Dragovoljno predao oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je jedno kazneno djelo, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Jučer je na području PP Duga Resa građanin policijskim službenicima dragovoljno predao dvije puške, tromblonsku kumulativnu minu, sedam ručnih bombi, 6 metara detonirajućeg štapina i 153 komada raznog streljiva. Predano oružje i minsko eksplozivna sredstva su pohranjena te će biti uništena prilikom organiziranog uništavanja.

Iz policije podsjećaju da je još  uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Stoga podsjećaju građane da se o dragovoljnoj predaji oružja više mogu informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192 te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.
Ujedno, podsjećaju i da se protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.