Aktualno Županija

U Dugu Resu stiže “pauk služba” – prvi zadatak bit će joj uklanjanje olupina automobila ostavljenih na javnim površinama

U Dugoj Resi, se nažalost sve češće događa da se na javnim površinama ostavljaju derutni automobili. “Dosjetljivim” vlasnicima Grad je odlučio stati na kraj.

– Imamo trenutno četiri prijave građana, koji su uočili neregistrirana vozila ili olupine na javnim površinama. Prema našoj odluci o komunalnom redu, postupak ide tako da komunalni redar putem naljepnice obavještava vlasnika kako je dužan u roku od osam dana ukloniti vozilo. No, u situaciji ako vlasnik ne postupi po odluci, Grad bi trebao ukloniti takvo vozilo. Kako nemamo pauk službu, to ne bi imalo smisla i bili bismo neozbiljni. Zato pregovaramo s karlovačkom tvrtkom Mladost koja ima pauk službu i pred sklapanjem smo ugovora, da ove poslove po potrebi obavlja i na području našeg Grada, ispričao je gradski pročelnik Mladen Rakočević.

Ugovor će biti sklopljen vrlo skoro i tada će se krenuti u uklanjanje navedenih olupina. Ako vlasnici ne postupe po zaprimljenoj obavijesti, pauk će takva vozila o njihovu trošku otpremiti na Gazu, gdje je u skladu sa zakonskim odredbama lokacija za deponiranje automobila.

– Nije nam cilj kažnjavati građane, ali moramo provoditi komunalni red, stoga smo odlučili ići na ovakvu soluciju. Pauka nemamo, ali ćemo ga vrlo skoro imati, zaključio je Rakočević. (KAportal)