Aktualno Županija

Opet se zatreslo: Na lasinjskom području eksplodirala snažna mina – detonacija uzrokovala potres koji se osjetio do Karlovca?

Podrhtavanje tla na širem karlovačkom području zabilježeno je danas oko 15.17 sati. Seizmolozi su zabilježili potres s epicentrom oko 10 km od Karlovca i 8 km istočno od Ozlja, međutim vrlo je vjerojatno da ga je prouzročila snažna detonacija, odnosno eksplozija na području općine Lasinja.

Dojave s terena primila je i karlovačka policija koja na području Lasinje istražuje događaj te se raspituje među stanovništvom o mogućim uzrocima. Svjedoci tvrde da bi se vrlo lako moglo raditi o eksploziji neke jače mine, primjerice protutenkovske na potezu Kablar – Banski Kovačevac – Prkos Lasinjski uz rijeku Kupu.

Neposredno nakon eksplozije na mjestu događaja je počeo sukljati gusti dim, što je zabilježila ekipa KAportala, koja se slučajno našla u blizini. Što točno gori teško je utvrditi jer se radi o minski opasnom području.

– Ovakve stvari se kod nas često događaju, divlja svinja ili neka druga životinja aktivira minu i uglavnom se čuju eksplozije. Kada se radi o snažnijim detonacijama nije neobično da se zatrese i tlo – kaže nam jedan od mještana s lasinjskog područja.

Osim iz Lasinje, javili su nam se čitatelji i s drugih područja na tom potezu, sve do Logorišta, neki su čuli i eksploziju, no svi su osjetili detonaciju.(KAportal)