Aktualno Županija

Otrov ponovo pronađen na javnim površinama u Karlovcu – novi slučaj u Novom centru, najugroženiji kućni ljubimci ali i djeca

Vlasnici pasa ali i drugi šetači opet su primjetili otrov koji netko ostavlja na javnim površinama, pa čak i u centru grada. Ovog puta pronađen je u karlovačkom Novom centru.

Radi se, naime, o otrovu za štakore koji se svakako ne bi trebao nalaziti na travnjacima na kojima svakodnevno trče psi ali i ne samo oni nego i djeca. Fotografiju nam je poslao čitatelj, pa ćemo kod mjerodavnih zatražiti i službeno objašnjenje o čemu se radi.

Ovo je samo jedan u nizu primjera u kojem se opasne supstance ostavljaju na mjestima dostupnim svima, a najugroženiji su kućni ljubimci koji prvi dolaze u doticaj s otrovima koji se nalaze na površini. Ovakve bi slučajeve prije svega trebalo prijaviti policiji, pa udruge za zaštitu životinja prije svega upućuju građane ako vide nešto slično da se obrate u PU karlovačku. Naravno, pomaže i objava na društvenim mrežama kao upozorenje ostalim građanima, no bitno je da policija odradi svoj posao jer je prijava policiji prvi korak da se pronađe počinitelj. (KAportal)