Aktualno Županija

Vikend akcija policije: Najpijaniji vozio s 2,2 promila, najbrži potegao 180 km/h – za dvojicu “ponavljača” zatvorske kazne

Policija je i proteklog vikenda bila u akciji hvatanja pijanih vozača ali drugih prekršitelja, od onih koji previše stišću gas i brzinom ugrožavaju promet, do onih koji koriste mobitel i ne vežu se sigurnosnim pojasom.

– Iz prometa smo isključili 21 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te utvrdili 57 prekršaja nepropisne brzine kretanja. Ujedno, sankcionirali smo 54 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. 10 vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te je utvrđeno 118 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,20 g/kg dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila izvan naselja bila 180 km/h, kažu nam u policiji-

Uhvaćena su i dva teška ponavljača prometnih prekršaja koji su odmah i privedeni na Prekršajni sud. 36-godišnjak je vozio s 0,98 promila alkohola u krvi iako nema vozačku dozvolu. Za njega je utvrđeno da je unatrag tri godine šest puta bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.

– Za 25-godišnjeg vozača koji je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom utvrđeno je da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2 promila.. Očevidom prometne nesreće utvrđeno je se vozač prilikom upravljanja vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake uslijed čega je sletio van kolnika. Zbog ponavljanja istovrsnih prekršaja, a zbog kojih je unatrag tri godine u pet slučajeva već pravomoćno bio kažnjen, vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je radi provođenja prekršajnog postupka odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana, dodaju u policiji.(KAportal)