Aktualno Županija

Iz dugoreške gradske uprave pojasnili zbog čega su u vrhu po cijeni vrtića: Velika ulaganja, besplatan za treće dijete, uskoro bez listi čekanja

Na članak objavljen na KAportalu pod nazivom „Koliko košta boravak u vrtiću? Duga Resa među najskupljima u državi, ne zaostaju puno Karlovac i ostali gradovi Karlovačke županije“, a u kojem smo prenijeli podatke s portala Gradonačelnik.hr, reagirali su iz dugoreške gradske uprave priopćenjem, u kojem objašnjavaju cijene vrtića u Dugoj Resi.

Reagiranje prenosimo u cijelosti.

“U navedenom članku točno su prezentirane cijene vrtića u Dugoj Resi koje iznose za prvo dijete 750,00 kn , za drugo 600,00 kn a treće dijete je besplatno, ali sa naglaskom na cijenu za prvo dijete, kao i bez ikakvog drugog obrazloženja glede veličine Proračuna Grada i ostalih ulaganja i izdvajanja za Vrtić.

Naime, pri činjenici planiranog Proračuna u visini od 38.684.580,00 mil. kn ukupno izdvajanje za Vrtić iznosi 7,5 mil. kn pri čemu je iznos od 2,7 mil. kn prihod Ustanove a 3 mil. kn proračunska sredstva.

Za treće dijete Grad mjesečno izdvaja oko 43.000,00 kn.

Napominjemo također da smo uređenjem trećeg područnog odjela vrtića Resice /uloženo preko 3 mil. kn./ riješili listu čekanja, koja je međutim ponovno uspostavljena donošenjem Odluke o besplatnom korištenju usluge vrtića za treće dijete. Izgradnjom vrtića u Bariloviću oslobodit će se određeni kapaciteti za djecu sa područja Grada te očekujemo da ponovno ne bude liste čekanja za smještaj djece u ustanovu”, navodi se u priopćenju. (KAportal)