MINISTRICA MURGANIĆ ‘Predlažem smjenu ravnateljice centra za socijalnu skrb u Zadru! Uočeni su teški propusti u radu’

Ministrica se obratila javnosti nakon nezapamćenog slučaja obiteljskog nasilja kada je otac s balkona obiteljske kuće na Pagu bacio svoje četvero maloljetne djece. Troje djece je na liječenju u zadarskoj bolnici, dok je najteže ozlijeđena sedmogodišnja djevojčica prevezena u u zagrebačku bolnicu Rebro

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić na konferenciji za medije predložila je da se smijeni ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zadru koji je nadležan za Pag.
“Na prvim preliminarnim izvidima od strane upravnog nadzora uočeni su teški propusti u radu ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar”, rekla je ministrica i dodala da će zahtijevati da se preispita odgovornost ravnateljice Centra.

Murganić je rekla da će se upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru sastati već u ponedjeljak te da će se po dobivanju nalaza izvida doznati tko je zakazao u praćenju i nadzoru obitelji s Paga koja je dugo bila u sustavu socijalne skrbi. “Osim upravnog nadzora provodi se i nadzor o nadležnosti Komore socijalnih radnika”, dodala je.

“Sustav nije na adekvatan način skrbio o ovoj obitelji. Zbog toga poduzimamo mjere prema odgovornima i djelovat ćemo prema drugima u tom lancu odgovornosti. Skrbi o toj obitelji nije se pristupilo sveobuhvatno. Trebalo se voditi računa o kompetencijama obitelji da skrbi o djeci”, pojasnila je ministrica. “Zakazali su nadležni sustavi.”

Ministrica Murganić rekla je da djecu pogođenu tragedijom treba zbrinuti te da se ona trebaju oporaviti i fizički i psihički. “Treba ih smjestiti zajedno u adekvatnu zamjensku obitelj i pokrenuti postupak procjene je li majka adekvatne kompetencije brinuti o djeci”, dodala je. (jutarnji.hr)

Facebook Comments