Aktualno OG sada Ogulin

DVD Turkovići među brojnijima – okuplja čak 127 članova

U nazočnosti stotinjak članova, među kojima je sve veći broj onih najmlađih, sinoć je održana redovita skupština DVD-a Turkovići. Nakon pozdravnih riječi predsjednika Josipa Turkovića i izbora radnih tijela,  podnijeta su izvješća o radu i financijskom poslovanju društva za 2018. godinu.

Tom je prigodom Josip Turković istakao zadovoljstvo što društvo okuplja čak 127 članova, te  se osvrnuo na rekonstrukciju i dogradnju doma koja bi trebala biti financirana sredstvima Europske unije. Hoće li to biti, znat će se vrlo brzo, jer je Grad Ogulin projekt vrijedan 3,2 milijuna kuna prijavio na natječaj i rezultati bi se mogli znati vrlo brzo. Stoga je uputio riječi zahvale gradonačelniku Daliboru Domitroviću i njegovim suradnicima, koji su prepoznali važnost ovog projekta.

Izvješće je podnio i zapovjednik DVD-a Robert Turković, a o financijama je govorila Jelena Turković, istaknuvši da su lani prihodovali 167 tisuća kuna. Planove za iduće tri godine prezentirala je Elizabeta Turković.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović zadovoljan je velikim brojem članova, posebno mladih, a napomenuo je da je projekt dogradnje, među 120 prijavljenih, na 21. mjestu i stoga je optimističan u pogledu njegove realizacije.

Predsjednik Područne vatrogasne zajednice grada Ogulina Franjo Kolić osvrnuo se na novi ustroj i nova zakonska rješenja kojima će se regulirati vatrogastvo, a nazočne je na kraju pozdravio i saborski zastupnik Tomislav Lipošćak.

Osim njih, skupštini su nazočili i vatrogasci iz Otočca, Brinja i  Grabrka, te drugih društava, te bivši dužnosnici i  pojedinci koji su pomagali i još uvijek pomažu u radu društva.