Aktualno OG sada Ogulin

Lovačka kobasijada

Jučer je održana tradicionalna kobasijada u organizaciji Lovačkog društva Klek. Nakon što su na zbornom mjestu Baza predani šifrirani uzorci kobasica za ocjenu, lovci su otišli u lov na lisicu i čaglja,dok su marljivi članovi ocjenjivačke komisije izvršili ocjenjivanje kobasica.

Proglašenje pobjednika održano je nakon lova i odavanja počasti odstreljenoj divljači,  jednoj odstreljenoj lisici. Ove godine kod ocjenjivanja imali su novu kategoriju najteže kobasice, a prvo mjesto osvojio je Stjepan Pribanić sa kobasicom teškom preko jednog kilograma.

Nakon zbrajanja bodova treće mjesto osvojila je kobasica koju je napravio Anton Džankić. Drugo mjesto osvojila je kobasica Josipa Petrušića, a najboljom kobasicom ove godine proglašena je kobasica mladog Roberta Milakovića. Vrijedne nagrade uručio im je Elvis Vučić, predsjednik LD Klek. Nakon zajedničkog slikanja svi prisutni zajednički su isprobali svih 15 uzoraka kobasica, te nastavili lovačko druženje.

Ocjenjivački žiri radio je u sastavu Elvis Vučić (prošlogodišnji pobjednik), Tomislav Lipošćak (saborski zastupnik) i Ivica Magdić (Magelan, dugogodišnji kuhar LD Klek). Za tajnost i transparentnost pri ocjenjivanju kobasica bili su zaduženi tajnici Neven Vujnović i Josip Prebežić. (Foto:LD Klek)