Traže istragu dvije osobe za koje sumnjaju da su lažno svjedočili o nemilom događaju

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO ŠIRI ISTRAGU U SLUČAJU DARUVARCA Traže istragu dvije osobe za koje sumnjaju da su lažno svjedočili o nemilom događaju

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru naložilo je istragu protiv dvije osobe koje su bile pristune u zadarskom kafiću kad je 13. lipnja 2018. Darko Kovačević Daruvarac teško ozlijedio 18-godišnjakinju, i to zbog davanja lažnog iskaza, piše Antena Zadar.
– Nakon provedenih izvida, analizirajući sve relevantne dokaze i činjenice prikupljene tijekom provođenja izvida utvrđeno je kako ne postoji osnovana sumnja da bi se u ponašanju osoba nazočnih inkriminiranom događaju ostvarila zakonska obilježja bilo kojeg kaznenog djela za koja se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti.

U odnosu na neposredna saznanja dobivena tijekom kaznenog postupka protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina vođenog pred Općinskim sudom u Zadru zbog učina kaznenih djela iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona i čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru na temelju tih saznanja provodi dokazne radnje protiv 36-godišnje hrvatske državljanke i 37-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela davanja lažnog iskaza iz čl. 305. st. 1. Kaznenog zakona – rekli su iz državnog odvjetništva za Antenu.  (jutarnji.hr)

Facebook Comments