Aktualno Županija

U ožujku i travnju turistički vlak Rumobil četiri puta vozi izletnike iz Zagreba i Karlovca u Ozalj

Ozalj i ove godine nastavlja s turističkim vlakom Rumobil, koji će izletnike iz Zagreba i Karlovca tijekom ožujka i travnja četiri puta dovesti u ovaj lijepi gradić te uz uživanje u prirodi moći uz Mjesec Slave Raškaj posjetiti autentične lokacije na kojima su nastala remek-djela ove slavne ozaljske slikarice.

Program „Putevima Slave Raškaj“ sadrži turistički obilazak grada Ozlja, Starog grada i Zavičajnog muzeja Ozalj te posjet grobu Slave Raškaj u dvorištu crkve Sv. Vida, uz stručno vodstvo – izletnički vlak Rumobil na put će 23. i 30. ožujka.

Tijekom travnja organizirani su programi „Proljetna buđenja u Jaškovu“ i posjet manifestaciji „Oldschool desant na Ozalj“. Na atraktivnoj lokaciji u dvorištu kurije gdje se nalazi Centar za pružanje usluga u zajednici u Jaškovu, 13. travnja bit će organizirane kreativne radionice (izrada skulpture od slame, izrada štrudle, izrada detoksikacijskih krema, degustacija prirodnih sokova i ostale) te predstavljanje lokalnih proizvođača hrane i OPG-ova. Ozaljsko okupljanje ljubitelja vintage životne filozofije na obali rijeke Kupe ima kultni status, a ove godine na rasporedu je 27. travnja.

Rumobil svih datuma kreće iz Zagreba u 9:52, a iz Karlovca u 11:01, dok je povratak iz Ozlja u 17:10 sati. Cijena povratne karte iz Zagreba je 40, a iz Karlovca 20 kuna, dok je vožnja besplatna za djecu do 6 godina starosti. (KAportal)