Aktualno OG sada Ogulin

U Plaškom izgorio nasad lavande

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.
Jučer je u Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena prijava 40-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 26. veljače do 4. ožujka iz pomoćnih prostorija na području Duge Rese otuđio motokultivator s priključkom. Materijalna šteta je više tisuća kuna.

Jučer oko 17 sati na području općine Plaški izbio je požar na otvorenom prostoru koji se proširio na nasad lavande i kojom prilikom je izgorio veći broj grmova lavande. Tom prilikom 59-godišnjoj vlasnici pričinjena je materijalna šteta veća od 100.000 kuna. Danas će na mjestu požara biti proveden očevid.

Podsjećamo građane da je u razdoblju od 01. ožujka do 01. travnja 2019. godine na snazi Odluka o zabrani svakog spaljivanja i loženja vatre na otvorenom prostoru Karlovačke županije te stoga apeliramo na građane da se pridržavaju navedene Odluke kako bi spriječili posljedice nastale od samog požara (požar se može proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote).