Aktualno OG sada Ogulin

Stigla je i službena odluka: novi dječji vrtić na Sv. Petru gradit će se sredstvima EU!

Danas je u Gradsku upravu zaprimljena Odluka kojom je potvrđeno da je projekt izgradnje novog dječjeg vrtića, koji će biti smješten na području bivše vojarne Sveti Petar, odobren za financiranje iz EU fondova! Ukupna vrijednost projekta iznosi 9,1 milijun kuna od čega grad Ogulin financira 1,7 milijuna kuna, a ostatak EU i RH.

Radi se o projektu koji je pripremljen i uspješno prijavljen na natječaj u izuzetno kratkom roku. Projektna dokumentacija, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i ishođenje građevinske dozvole, što uobičajeno traje godinama, u ovom slučaju je provedeno u roku nekoliko mjeseci, što predstavlja  izniman pothvat.

Novi dječji vrtić moći će primiti 162 djece različitog uzrasta, od jasličke do predškolske dobi. Nedostatak mjesta u dječjim vrtićima nije problem samo u demografskom smislu nego i u gospodarskom. Ulaganja investitora u zadnjih godinu dana za posljedicu će imati povećanje potražnje za radnom snagom. Vrlo je vjerojatno da će se u Ogulinu nastaviti trend rasta broja djece, moguće je da će postojeći investitori privlačiti radnu snagu iz drugih dijelova županije i Republike Hrvatske pa će se potreba za dodatnim mjestima u vrtićima dodatno povećati. Zadaća grada je građanima i investitorima omogućiti život i rad na području za koje su odgovorni. Briga o djeci u tom smislu je prepoznata kao glavni prioritet gradske vlasti, pa je zato u realizaciju ovog projekta uloženo iznimno puno rada i energije.