MINISTRICA ŽALAC AUTOM NALETJELA NA DJEVOJČICU U VINKOVCIMA Stradala je dok je prelazila cestu izvan obilježenog prijelaza, teže je ozlijeđena

Djevojčica iz Vinkovaca u dobi od 10 godina teško je ozlijeđena u subotu oko 10 sati nakon što je na nju naletio osobni automobil kojim je, kako neslužbeno doznajemo, upravljala Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Prema preliminarnom izvješću PU vukovarsko-srijemske nesreća se dogodila u Ulici Ćirila i Metoda i to nakon što je djevojčica neoprezno prelazila cestu izvan obilježenog pješečkog prijelaza, nakon čega je došlo do udara automobila koji se kretao kolnikom.

Dijete je odmah prevezeno u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, ali je zbog težine ozljede – prijelom desne potkoljenice, koja srećom nije životno opasna, donesena odluka da je se zbog operativnog zahvata preveze u KBC Osijek kako bi joj se tamo pružila sva potrebna medicinska pomoć i skrb.

Očevid na mjestu nesreće preuzelo je Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima.

Neslužbeno smo doznali da je s ministricom Žalac u automobilu bilo i jedno od njezino troje djece te da se s njime zaputila u vinkovačku bolnicu zbog određenih zdravstvenih tegoba koje je dijete imalo. Nešto više o nesreći pokušali smo doznati i od same ministrice, no ona se nije javljala na naše telefonske pozive i upućene SMS poruke, nego je iz njezina Ministarstva poslano očitovanje u kojem se navode već poznate okolnosti nesreće te kratka izjava.

– Danas u Vinkovcima, oko 10 sati, u Ulici Ćirila i Metoda, pred vozilo kojim je upravljala Gabrijela Žalac, van obilježenog pješačkog prijelaza istrčalo je 10-godišnje dijete. Dijete je žurno kolima hitne pomoći prevezeno u vinkovačku bolnicu gdje je konstatiran prijelom potkoljenice. Obzirom na šok za obje obitelji, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o cijelom slučaju očitovat će se nadležne službe. U popodnevnim satima gospođa Žalac posjetit će ozlijeđeno dijete, objavilo je u priopćenju Ministarstvo.(jutarnji.hr)

Facebook Comments