Dio okupljenih probio zaštitnu metalnu ogradu: ‘Ja nemam straha, mogu samo izgubiti život’

VUČIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI, OPORBA MU DOŠLA PRED URED Dio okupljenih probio zaštitnu metalnu ogradu: ‘Ja nemam straha, mogu samo izgubiti život’

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u nedjelju iz zgrade predsjedništva da Srbija neće dozvoliti da se nasiljem itko ugrožava i da će svi koji krše zakon biti procesuirani, dok su ispred zgrade predsjedništva tisuće građana prosvjedovale protiv njega okružene jakim policijskim snagama.
Vučić je povodom upada prosvjednika u subotu u zgradu srbijanske radio televizije kazao da Srbija dozvoljava prosvjede sve dok ne dođe do nasilja.

Svojom konferencijom za novinare želio je pokazati da “strah ne smije postoji prema huliganima batinašima i fašistima Bošku Obradoviću i tajkunskim liderima Draganu Đilasu i Vuku Jeremiću”.

“Mislili su da neću smjeti doći ovdje. Ja nemam straha. Mogu samo izgubiti život. Nastavit ću se boriti za Srbiju jer od toga nema ničeg važnijeg”, rekao je Vučić.

Na poziv Saveza za Srbiju građani su se okupili ispred zgrade Predsjedništva u Beogradu gdje je Vučić održao konferenciju za novinare.

“Nećemo dopustiti Aleksandru Vučiću da uništava ovu zemlju”, poručio je Borko Stefanović iz Ljevice Srbije pozivajući prosvjednike da ostanu mirni i ne sukobljavaju se s policijom.

Prosvjednici su u jednom trenutku probili ogradu oko Predsjedništva i došlo je do naguravanja policije i prosvjednika.
13:34 Prema najnovijim informacijama, Vučić je navodno i dalje u zgradi u kojoj je njegov ured i zbog situacije na ulicama nije je u stanju napustiti. Policija to navodno pokušava omogućiti postupnim ‘čišćenjem’ prostora.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je skandalozno i nedopustivo to što Dragan Đilas i Boško Obradović ‘pokušavaju svoju politiku provoditi fizičkim napadima na policijske službenike’.

– Najoštrije osuđujem fizički napad na pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova od strane lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, Boška Obradovića i njihovih sljedbenika. Pozivam sve državne organe da bez odlaganja procesuiraju i kazne sve one koji su danas napali policijske službenike, dodao je Stefanović.

Srpski MUP je javio da je “nekolicina huligana”, predvođena jednim od lidera Saveza za Srbiju Boškom Obradovićem napala pripadnike policije na križanju ulica kralja Milana i kneza Miloša u Beogradu.

– Oni su fizički nasrnuli na pripadnike policije i pokušavaju ih udariti kamionom i probiti kordon, naveo je MUP. (jutarnji.hr)

 

 

Facebook Comments