Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik Domitrović odnose sa županijom ocijenio “toplo-hladnim”

Gost današnje emisije “Oči u oči” koja se u programu Radio Ogulina emitira nedjeljom od 9 sati, bio je gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji se,  na samom početku, osvrnuo na rezultate nedjeljnih izbora za Gradsko vijeće , na kojima je SDP osvojio apsolutnu većinu od 9 vijećnika.

“Nema sumnje da sam član SDP-a, a i ostat ću”-rekao je u uvodu i istaknuo veliko zadovoljstvo rezultatima izbora, što nije rezultat kampanje, nego rada u proteklih dvije godine. Stoga nije čudo da su se za njegov uspjeh zainteresirali i brojni mediji s nacionalne razine, a kampanju je ocijenio prilično prljavom i napadačkom, posebno od strane Nezavisne liste na društvenim mrežama. To im, smatra, nije pomoglo, već odmoglo, a što se tiče HDZ-a kratko je kazao: “Nije se proteklih godina  ulagalo tamo gdje je bilo potrebno”.

Sada slijedi formiranje Gradskog vijeća, a čeka se odluka nadležnog ministarstva koje određuje datum sazivanja  konstituirajuće sjednice. Rok za to je 30 dana. Onda će se oformiti odbori i tijela, a tek onda na redu je prava, radna sjednica na kojoj bi trebao biti donesen proračun, što će po njemu biti, ili krajem travnja, ili početkom svibnja.

Suradnju sa Karlovačkom županijom ocijenio je “toplo-hladnom”.

“U prvom dijelu mandata bila je čak i odlična, ali od rujna prošle godine odnosi su zahladili, ne znam zbog čega. Župan nije došao ni na svečanu sjednicu Gradskog vijeća za Dan grada, ne znam zbog čega. Nadam se da će suradnja  opet biti bolja”- rekao je Domitrović. Zadovoljan je što će se ostvariti njegovo predizborno obećanje, gradnja novog dječjeg vrtića na Sv. Petru, što je isključivo zasluga  lokalne zajednice, pa ga je iznenadila izjava župana Jelića kako je to njihov projekt.

Najavio je i daljnje aktivnosti na rješavanju projekta obilaznice, a osvrnuo se i na početak radova na gradnji retencije, koji vode Hrvatske vode. Vjeruje da će i to biti izrealizirano u roku, iako za početak radova i  “prvu lopatu” kao gradonačelnik nije obaviješten.

Nužnim smatra  “rošade” u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama  kako bi se popravila kadrovska slika, a jedna od “rak rana” mu je Pučko otvoreno učilište u što je ova vlast uložila  puno truda i energije, a u vođenju projekta učinjeno je do sad niz grešaka, rekao je. Stoga su podnijete i dvije kaznene prijave, a svi nedostaci se sad ispravljaju i kino bismo konačno trebali dobiti do Dana grada 2020. godine.

“Želja mi je unaprijediti gospodarstvo i građanima Ogulina osigurati materijalnu egzistenciju”-rekao je Domitrović, koji je optimističan i u pogledu Bjelolasice. Detalje još nije otkrio, ali se moglo čuti da potencijalnih investitora ima.