Aktualno Županija

Karlovčanin ogorčen Zelenilom jer je o grobnom mjestu morao pričati na portafon – iz tvrtke poručuju: U zgradu svi mogu ući

Dok ogorčeni čitatelj KAportala tvrdi da u upravnu zgradu Zelenila nije uspio ući za radnog vremena, već o grobnom mjestu morao pričati preko portafona, iz ove gradske tvrtke poručuju: građani k nama mogu bez problema, mnogi to mogu posvjedočiti!

A Karlovčanin piše da je prošli tjedan u Zelenilo krenuo kako bi riješio grobno mjesto za djeda. Nije uspio. Nije čak ni ušao u zgradu, pa je zaključio da je “bahatost gradskih činovnika ponižavajuća za građane od kojih žive”.

Njegova priča ide ovako:

“Ako trebate riješiti neka pitanja oko grobnog mjesta pokojnog djeda, trebate otići u Zelenilo na Dubovcu (to je ona lijepa staklena zgrada). Kad dođete na Dubovac pred upravnu zgradu Zelenila, nastaje neočekivani problem. Vjerujte mi, lakše će te ući u zgradu Policijske uprave, Suda ,Upravu banke, Zapovjedništva vojske nego u novu upravnu zgradu Zelenila na Dubovcu.

I ako dođete za vrijeme radnog vremena, upravna zgrada Zelenila je iz nekog razloga zaključana. Ostat ćete malo zbunjeni pred zaključanim vratima , ali ugledat ćete portafon i pozvoniti. Javit će vam se preko zvučnika službenica iz zgrade koja vas gleda preko kamere (vi nju naravno ne vidite) i pitati što tražite, što trebate u toj lijepoj zgradi.

Stajat ćete pred zaključanim vratima u dvorištu Zelenila i pričati o pokojnom djedu, o grobu, da trebate nekog službenika. Vaš problem (o grobnom mjestu i pokojnom djedu) uz službenicu Zelenila, iza staklenog zida slušat će i slučajni prolaznici na cesti, sakupljač smeća s kolicima, susjed Zelenila koji šeće psa i svatko tko naiđe. Ispričate u portafon svoj problem do detalja ali, odgovorne službenice, koja može riješiti vaš problem baš sada nema u zgradi (jer je na terenu), pa ćete poljubiti vrata i doći drugi put.

Dok idete kući glavom će vam proći stotine pitanja, zašto je to Zelenilo pod takvim mjerama sigurnosti kao da je u njemu smještena neka tajna služba, a ne podaci o pokojnicima i grobovima. Razmišljate o nedodirljivim i bahatim službenicima, o previsokim računima za grobnu naknadu, o zapuštenim grobljima, razmišljati ćete o pokojnom djedu kojeg će bez problema iskopati ako ne riješite sva pitanja sa Zelenilom, on neće razumjeti da je u Zelenilo nemoguće ući. Sjetit ćete se i direktora, njegove stručnosti, ljudske neosjetljivosti i organizacije rada sa strankama, doživljenog poniženja i postaviti si pitanje tko ga je uopće postavio na to mjesto.”

U Zelenilu, pak, navode kako građani, korisnici njihovih usluga u upravnu zgradu, baš kao i u odjele cvjećare i pogrebnog, mogu bez problema ući. Naravno, za radnog vremena. Njihova strana priče je ova:

“Želimo vas izvijestiti da nova zgrada Zelenila d.o.o. ima tri ulaza za stranke. Dva ulaza se nalaze i jasno su vidljiva sa strane Primorske ulice (ulaz u odjel pogrebno i ulaz u cvjećarnicu), te jedan ulaz s portafonom od strane ulice Luščić.

Građani, odnosno korisnici naših usluga u upravnu zgradu tvrtke Zelenilo d.o.o. mogu ući svakog radnog dana (ponedjeljak – petak) od 7 do 15 sati bez ikakvih problema. To vam uostalom mogu potvrditi i brojni korisnici koji nas svakodnevno posjećuju i vjerujemo da se ugodno osjećaju u našoj novoj poslovnoj zgradi.

Također, moramo istaknuti da za potrebe naših korisnika odjel Pogrebno radi od ponedjeljka do petka od 7 do 16 sati, subotom od 7 do 12, uz dežurstvo od 0 do 24 sata. Ovdje naši korisnici mogu koristiti sve usluge u slučaju smrtnog slučaja, platiti račune za godišnju grobnu te se informirati o svim uslugama koje nudimo. Ističemo kako su prostorije Pogrebnog odjela obilježene vidljivim natpisom “POGREBNO”. Ista je stvar i sa “Cvjećarnicom” koja radi od ponedjeljka do petka od 7 do 18 sati, subotom od 7 do 16 sati. (KAportal)