Živi zid kazneno će prijaviti minstre zbog brodogradnje

IDS, PGS i lista za Rijeku, a zatim i Živi zid u Saboru su održali konferencije za novinare o hrvatskoj brodogradnji. Tulio Demetlika i Silvano Hrelja uputili su apel Vladi da Uljaniku pruži još jednu priliku za opstanak, a Živi zid najavio je kaznene prijave protiv ministra Darka Horvata, HBOR-a i još pet ministara zbog navodno nezakonitog pogodovanja i subvencijske prevare pri kreditiranju Tomislava Debeljaka, strateškog partnera Uljanika.
– Sve to su gledali i drugi ministri koji su po službenoj dužnosti nadzorni odbor HBOR-a. To je gospodin Zdravko Marić, Gari Capelli, Tomislav Tolušić, Predrag štromar, Gabrijela Žalac. Dakle, protiv svih njih također ide kaznena prijava, najavio je Ivan Vilibor Sinčić.

– Svaki put kad je Vlada nešto poduzela oko rješavanja krize u Uljaniku, to je bilo zakašnjelo, nedovoljno i neadekvatno. Uljanik je nažalost postao sinonim za ignorantnost i nekompetentnost ove Vlade, izjavio je saborski zastupnik IDS-a Tulio Demetlika.

– Država je pokrivala gubitke tvrtki u svom vlasništvu i kupovala socijalni mir zadnjih 30 godina i nikada definitvno nije znala što će napraviti s hrvatskom brodogradnjom, kazao je predsjednik HSU-a Silvano Hrelja. (hrt.hr)

Facebook Comments