Aktualno OG sada Ogulin

Po prvi put u Ogulinu “Noć glazbe i Kava s Bachom”

Glazbeni događaj ‘Noć glazbe i Kava s Bachom 2019.’ u Ogulinu održava se prvi put u organizaciji Glazbene škole Karlovac i Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, kao projekt edukacije publike i obilježavanja 334. rođendana Johanna Sebastiana Bacha.

U petak, 22. ožujka od 15:00 – 22:00 sata, u predvorju  Pučkog otvorenog učilište Ogulin, bit će upriličen Live stream koncert “Noć glazbe s Bachom”, a u  subotu, 23. ožujka od 09:00 – 12:00 sati, na trgu kod Golubice, Kava s Bachom.

Događaj započinje s aktivnosti “Noć glazbe u Karlovcu” u petak, 22. ožujka 2019. u 15:00 sati koncertom najmlađih polaznika. Na sedam uzastopnih koncerata kroz 9 sati programa će nastupiti preko 150 solista, 4 velika ansambla učenika i akademskih glazbenika. Gosti ovog glazbenog događaja su učenici glazbenih škola iz Osijeka, Splita, Zagreba, Varaždina, Sesveta, Pule, Labina, Slatine, Ogulina, Jastrebarskog, Koprivnice i Budimpešte. Na koncertima će nastupiti i renomirani umjetnici kao i Karlovački komorni orkestar Glazbene škole Karlovac. U goste nam stižu slavni mladi umjetnici, pijanistica Mia Pečnik, pijanist Lovre Marušić, poznati slavonski tamburaš Mario Zbiljski i Akademski sastav Glazbene staze iz Zagreba. Cijeli program prenosit će se na velikom ekranu u parku ispred Glazbene škole Karlovac i bit će vidljiv duž Šetališta dr. F. Tuđmana. Program će se uživo prenositi u centru Vojnića i na video zidu u predvorju Pučkog otvorenog učilišta Ogulin a Live stream će biti dostupan na internetskoj stranici škole (www.glazbena-ka.hr).

Subotnje jutro, 23. ožujka od 9:00 sati započinje događajem Kava s Bachom. Inspiracija za ovaj događaj proizašla je iz poznatog Bachovog djela Kantata o kavi. Program će se provesti tako da će svi ljubitelji dobre kave i Bachove glazbe prvu jutarnju kavu moći popiti na trgu kod Golubice i poslušati svoje omiljene skladbe.

Glazbeni događaj “Noć glazbe i Kava s Bachom” koji se u Karlovcu održava se peti put u organizaciji Glazbene škole Karlovac provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske a od prošle se godine provodi u sklopu „Programa poticanja razvoja publike u kulturi u Republici Hrvatskoj” koje provodi Ministarstvo kulture RH.