Nevjerojatni prizori iz našeg turističkog bisera, ovo kao da je snimljeno u Gorskom kotaru usred zime…

VIDEO: SNJEŽNA MEĆAVA NA BRAČU! Nevjerojatni prizori iz našeg turističkog bisera, ovo kao da je snimljeno u Gorskom kotaru usred zime…

U samo jednom danu proljeće na Braču zamijenila je zima, a da nije riječ ni o kakvom pretjerivanju, dokazuje video objavljen na Facebooku.
Kako se vidi iz priloženoga, u utorak je na Vidovoj gori padao vrlo gust snijeg koji se zadržavao na tlu, a prizori bi se lako mogli zamijeniti za kadove snimljene u kontinentalnom dijelu Hrvatske usred zime, piše Slobodna Dalmacija.

Prema podacima DHMZ-a, novog je snijega napadalo na Medvednici, čak 8 centimetara, u Čabru 6, na Plitvicama dva, no za Vidovu goru još nema podataka. Inače, trenutačno najdeblji snježni pokrivač zabilježen je na Zavižanu, čak 20 centimetara.

A ne da se zimi ni iz Imotske krajine. Novo pogoršanje vremena zahvatilo je u noći na utorak cijelo spomenuto područje i donijelo drastične promjene u temperaturi.

Primjerice, u ponedjeljak je u Aržanu izmjereno 17 stupnjeva, dok su u utorak ujutro mještane dočekali minus jedan stupanj i snijeg, kojeg se nakupilo oko tri centimetra. Ceste su čiste i prohodne, nema nikakvih problema u prometu, no bijeli pokrivač na rascvjetalim stablima izgleda zaista začuđujuće.

Snijeg je padao uz prilično jaku buru, tako da se hvatao i po deblima drveća.

Slobodna Dalmacija javlja kako je na vrhu Sveti Jure na Biokovu u utorak ujutro izmjereno minus 5 stupnjeva, pada snijeg i također puše vrlo jaka bura.

U samom Imotskom bilo je svega nekoliko pahuljica pomiješanih s kišom, ali osjeti se drastičan pad temperature. Dok je u nedjelju zabilježeno i više od 20 stupnjeva, u utorak ujutro izmjerena su samo 4. (jutarnji.hr)

 

 

Facebook Comments