Aktualno OG sada Ogulin

Treća faza rekonstrukcije Hačko – Bolnička pri kraju

Radovi na trećoj fazi rekonstrukciji dijela prometnice od Hačka do Bolničke bliže se kraju. U tijeku su pripremni radovi za asfaltiranje i krajobrazno uređenje. Postavljaju se rubnjaci, kanalice i zbija se podloga, saznajemo u gradskoj upravi.

Radovi na rekonstrukciji ulice su započeti 2017. godine. Izvođenje radova na produžetku ulice P. Preradovića između B. Frankopana i Bolničke ulice u Ogulinu se izvodi u fazama, sukladno financijskim mogućnostima Grada Ogulina.

Prva faza vrijedna 70 tisuća kuna, kojom je aktivirana građevinska dozvola, a odnosila se na uređenje ulaza u naselje Struga, a dovršena je 2017. godine. Druga faza radova vrijedna 1,3 milijuna kuna, koja se odnosila na izgradnju armiranobetonskih zidova i postavu pocinčanih cijevnih propusta, dovršena je u rujnu prošle godine. U tijeku je treća faza radova koja se odnosi na dovršetak nasipa prometnice i izvedbu kolničke konstrukcije. Na natječaju je, isto kao za prvu i za drugu fazu radova, najpovoljniji ponuđač bila tvrtka “GTM-GAVAN” d.o.o. Vrijednost treće faze iznosi 1,9 milijuna kuna, a rok za dovršetak radova je 15. travanj ove godine. Stručni nadzor nad sve tri faze je tvrtka “Planum” d.o.o. iz Karlovca.

Nakon toga slijedi IV. faza radova koja obuhvaća izgradnju parkirališta kod nebodera i produžetak do k.č. 4530 k.o. Ogulin dužine 45 m procijenjene vrijednosti 700.000,00 kuna te završna V. faza koja se odnosi na spoj dužine 50 m do Bolničke ulice vrijednosti 500.000 kuna. Time bi radovi po ovoj građevinskoj dozvoli bili potpuno završeni. Ukupna vrijednost radova po svim fazama iznosi 4,5 milijuna kuna.