Aktualno Županija

HŽ još jednom “oduševio” karlovačke putnike na posao i faks: “Vlak koji čekate danas ne vozi, doći će brzi, ali za sat vremena”

Velik broj Karlovčanki i Karlovčana koji svakog jutra putuju u Zagreb na posao ili fakultete danas je još jednom bio suočen s nesređenom situacijom u Hrvatskim željeznicama. Na kašnjenja su mnogi već i naviknuli, ali na to da vlaka uopće nema, a da o tome nisu pravovremeno obaviješteni nisu bili spremni ni najbolji poznavatelji HŽ-ovih čestih problema.

No, upravo to dogodilo se jutros kada je putnike koji su očekivali vlak u 7:54 iznenadila obavijest preko kolodvorskog razglasa u kojoj im je šturo poručeno da vlak koji čekaju danas ne vozi! Pritom im je poručeno da će umjesto njega voziti brzi vlak, ali tek u 8:48 što onima koji su na poslu ili na fakultetu morali biti u 9 nije nimalo pomagalo.

Zanimljivo je pritom da nije riječ o nekoj nesreći ili nepredviđenom događanju, a unatoč toga, ističu razočarani putnici, nikakvih ranijih obavijesti nije bilo, iako HŽ ima i mobilne aplikacije koje bi trebale poslati upozorenja korisnicima.
Nije to bio i posljednji gaf HŽ-a danas, jer ni oni koji su ipak odlučili pričekati brzi vlak nisu se usrećili i poslodavcima ili onima s kojima su se sastajali morali su i iznova odgađati vrijeme dolaska. “Brzi vlak”, naime, došao je sa zakašnjenjem od nemalih 35 minuta.

Inače, iako službeni podaci ne postoje, u Državnom zavodu za statistiku dobili smo neslužbenu informaciju da iz Karlovačke županije dnevno u smjeru Zagreba zbog posla, škole ili fakulteta putuje oko 1.000 građana. Ima i podosta onih koji na posao, Veleučilište ili pokoju školu idu u suprotnom smjeru – procjena je da oko 150 stanovnika Zagreba radi ili se školuje u Karlovcu i okolici. (KAportal)