Aktualno OG sada Ogulin

Ministarstvo kulture će i dalje pratiti projekt uređenja zgrade Pučkog otvorenog učilišta

Grad Ogulin i tvrtka Suhomont d.o.o. iz Vinkovaca su prošli tjedan potpisali ugovor vrijedan 1,15 milijuna kuna za nastavak radova na rekonstrukciji zgrade Pučkog otvorenog učilišta. Od tog iznosa 800 tisuća kuna je sufinancirano od strane Ministarstva kulture, a 350 tisuća kuna, odlukom povjerenice, iz proračuna Grada Ogulina. Ova faza radova obuhvaća dovršetak svih prostorija, osim glavne dvorane.

Uz spomenutih 350 tisuća kuna prijedlogom proračuna za 2019. godinu planirano je i dodatnih 1,5 milijuna kuna s kojima bi se financirali radovi u glavnoj dvorani Pučkog učilišta. Nakon toga za potpuni dovršetak rekonstrukcije će trebat još dodatnih 4,5 milijuna kuna.

Kako bi osigurali tih 4,5 milijuna kuna za potpuni dovršetak uređenja zgrade Pučkog otvorenog učilišta, jučer su gradonačelnik Dalibor Domitrović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Blanka Poljak Franjković i koordinator projekta Željko Gračanin, posjetili Ministarstvo kulture. Tamo su se sastali s državnim tajnikom Krešimirom Partlom i višim stručnim savjetnikom u odjelu za praćenje projekata EU Davorom Jakovcem, s kojima je načelno dogovoreno da će Ministarstvo kulture i u 2020. godini, u kojoj je planiran dovršetak radova, financijski pratiti projekt.