Aktualno Županija

Direktor autoprijevozničkog poduzeća kažnjen jer je na cestu vozača poslao s neregistriranim kamionom – uhvatila ga slunjska policija

Autoprijevozničko poduzeće iz Zagreba je kažnjeno s 5.000 kuna, a direktor u njemu s 1.500 jer je vozača na cestu poslao neregistriranim kamionom. Uhvatila ga je policija u Slunju 2.7. prošle godine, te utvrdila da mu je važenje prometne dozvole isteklo za više od 15 dana, a ovih dana nepravomoćno osudio Prekršajni sudu u Slunju.

Okrivljenici su sudu dostavili zajedničku obranu, u njoj priznaju da je vozača zaustavila policija te je utvrdila da na prometnoj dozvoli nije bilo pečata o obavljenoj registraciji već samo potpis. Vozilo je, tvrde, imalo obavljen tehnički pregled i bila je sklopljena polica osiguranja.

– Vozač koji je upravljao vozilom u vrijeme isteka registracije, obavio je tehnički pregled i sve radnje potrebme za tehnički pregled vozila, ali je službena osoba vjerojatno zabunom propustila staviti i pečat o obavljenoj registraciji, već je samo upisan datum i potpis. Pravna osoba zapošljava preko 1200 radnika i raspolaže voznim parkom od 380 vozila. Svakodnevno se vrše ragistracije i tehnički pregledi po cijeloj Hrvatskoj, a nikada nismo kažnjavani zbog ovakvog propusta – pravdao se direktor.(KAportal)