Aktualno OG sada Ogulin

Izborna skupština Područne vatrogasne zajednice

Pod predsjedanjem Franje Kolića, održana je izvanredna, izborna skupština Područne vatrogasne zajednice Ogulina. S obzirom da je nedavno došlo do promjena na čelu Javne vatrogasne postrojbe, jednoglasno je za zapovjednika zajednice izabran Marinko Turkalj, a za njegova zamjenika Milan Stipetić. Dosadašnji zapovjednik Ivan Luketić  otišao je u mirovinu.

Podnoseći izvješće o radu Franjo Kolić je, među ostalim, naglasio da zajednica okuplja 1599 članova. Lani su imali 274 intervencije, a nada se dovršetku uređenja doma i većem broju mladih članova.  Prihodi zajednice lani su iznosili 1.229.932 kune, rashodi su bili tek nešto manji, pa je ostvaren višak od 6.881 kunu. Primjedbi na poslovanje nisu imali ni Nadzorni odbor, ni Sud časti.

I kad se već činilo da rasprave neće biti, svojim izlaganjem na to je nazočne potaknuo predsjednik Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Ivan Vuković.

“Nismo čuli kako se troše novci. Nismo čuli ni što članove društva muči, ni kome što treba. Dajte bilo kakav konkretan prijedlog.  Zašto šutite”-upitao je nazočne Vuković, kojeg su neki podržali, a neki su smatrali da se o tome ne treba raspravljati na svečanoj skupštini i da se sve to rješava u užem krugu.

Nakon što je prihvaćen financijski i plan rada za 2019. godinu, nazočne je pozdravio gradonačelnik Dalibor Domitrović, čestitavši novom vodstvu, ali i zamjerivši predsjedavajućem  što se nije istaknulo da je grad Ogulin za vatrogastvo lani izdvojio 900 tisuća kuna.

“Cilj nam je vatrogastvo usavršiti, a ne uništiti i zato moramo znati planove i načine na koji se novci troše”-poručio je gradonačelik Domitrović.

Saborski zastupnik Tomislav Lipošćak pozdravio ih je uime predsjednika Vatrogasne zajednice Hrvatske Ante Sanadera, a tajnica Vatrogasne zajednice naše županije Ivana Marić ukratko je upoznala nazočne sa novim zakonskim rješenjima koja su u pripremi.