Izbori za Europski parlament – sve više stranaka predaje liste

Izbori za Europski parlament sve su bliže, a izborna kampanja, barem službeno, počinje u četvrtak, 11. travnja. Sve više stranaka predaje liste sa svojim kandidatima, a danas će liste predati četiri stranke. Svi oni koji žele u utrku za Europski parlament, potrebne dokumente moraju predati Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) koje je na par dana preselilo svoj ured u zgradu Hrvatskog sabora.
Među prvima su ih jutros posjetili predstavnici Zelene liste, sat vremena nakon njih sa svojih 12 imena stigao je HNS. Oko podneva kandidacijsku listu predali su predstavnici Stranke hrvatskog zajedništva, a u 13 sati isto su najavili predstavnici stranke Pametno.

Inače, rok za predaju kandidacijskih lista istječe u utorak u ponoć. Većina stranaka to još uvijek nije učinila tako da se očekuje da će iduća dva dana u zgradi Hrvatskog sabora biti dinamično. Jednom kad istekne taj rok, počinje teći rok za DIP koji ima 48 sati da objavi zbirnu listu. Na taj način će službeno početi kampanja koja će biti jedna od dužih dosad – trajat će 45 dana – a završava europskim izborima koji su na rasporedu 26. svibnja. (hrt.hr)

Facebook Comments