Aktualno Županija

Požar u pogonu nekadašnje Pamučne pod nadzorom, no gašenje će potrajati do jutra – nema ozlijeđenih, uzrok će utvrđivati policija

Sudeći po situaciji na terenu borba s vatrom u pogonu bivše Pamučne industrije u Dugoj Resi trajat će do dugo u noć a moguće i do jutra.

Iz Vatrogasne zajednice Karlovačke županije izvijestili su da je požar pod nadzorom, te da se gasi unutarnjom navalom jer vanjska navala nije moguća zbog nemogućnosti pristupa objektu.

– U jednom požarnom sektoru i spriječeno je daljnje širenje požara. Požarom je zahvaćen industrijski objekt starog tipa gradnje na dvije etaže. Dio objekta koji je zahvaćen požarom nije u upotrebi i u vrijeme nastanka požara u njemu nije bilo osoba. Nastavlja se aktivno gašenje u pet vatrogasnih sektora s dobavom vode iz otvorenog izvora. Lokalizacija se predviđa tijekom noći, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

Aktiviran je Stožer civilne zaštite grada Duge Rese koji je u stalnom kontaktu sa Stožerom CZ Karlovačke županije, a na lokaciji se nalazi i tim Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Karlovačke županije te djelatnici PU karlovačke.

– Požar gasi 58 vatrogasaca s 20 vozila na terenu su DVD Duga Resa, DVD Belavići, DVD Stara Sela, JVP Karlovac, JVP Ogulin, DVD Barilović, DVD Belajske Poljice i DVD Hrnetić Novaki.

Još prije je objavljena informacija da trenutno nema opasnosti od širenja požara te ne gore nikakve opasne tvari. Iz policije su javili da nema ozlijeđenih osoba te da će se odmah nakon gašenja krenuti s očevidom kako bi se utvrdio uzrok, a pokrenut će se i kriminalističko istraživanje. (KAportal)