Aktualno Županija

87-godišnja Karlovčanka ostala bez novca i nakita

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i dvije prometne nesreće od kojih jedna s lako ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom.

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 87-godišnjakinje da su joj 26. ožujka u poslijepodnevnim satima, u stan u gradskoj četvrti Zvijezda u Karlovcu, došle dvije nepoznate ženske osobe te se predstavile kao agentice koje promoviraju medicinske proizvode i ponudile joj masažu. Dok je jedna osoba masirala 87-godišnjakinju, druga je iskoristila njenu nepažnju te otuđila novac i nakit.
Stoga iz policije podsjećaju:
Vezano za ovaj događaj iz prakse proizlazi da su žrtve ovakvih kaznenih djela najčešće osobe starije životne dobi koje ovim putem ponovno podsjećamo, kao i sve ostale građane, da ne budu lakovjerni i da ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom, te da o svemu obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko je to moguće neka zabilježe registarsku oznaku vozila kojima se te osobe koriste ili neke druge činjenice koje bi olakšale pronalazak počinitelja.