Aktualno OG sada Ogulin

Dovršeno idejno rješenje Obilaznice Ogulina

Tvrtka Projektantski biro P45 koja je s Hrvatskim cestama ugovorila izradu projektne dokumentacije za Obilaznicu Ogulina, danas je u gradskoj upravi predstavila dovršeno idejno rješenje. Prezentaciji su prisustvovali gradonačelnik Dalibor Domitrović, njegov zamjenik Daniel Vukelja, voditelj odsjeka Zdravko Salopek, te savjetnik za graditeljstvo Željko Gračanin, a iz Hrvatskih cesta, kao predstavnici investitora, šefica odjela za studije Sanja Bogdanović i viša suradnica Ana Brebrić. Uime projektantske kuće koja je izradila idejno rješenje prezentaciju su održali projektanti Marko Jerinić i Ivan Turkalj.

Obilaznica je, prema idejnom rješenju, kolničke širine 7,1 metara, što znači da je bitno šira od postojeće D42 koja vodi kroz grad i dužine nešto manje od 10 kilometara. Na njoj se nalaze 2 prolaza, odnosno podvožnjaka, i 3 prijelaza, odnosno nadvožnjaka, od kojih je najznačaniji onaj preko željezničke pruge s tri raspona; jednim za postojeći kolosijek, drugim za izgradnju drugog kolosijeka pruge i trećim za industrijski kolosijek prema poduzetničkoj zoni.

Ovo idejno rješenje će biti podloga za izradu studije utjecaja na okoliš za koju je isto tako rok 3 mjeseca, a nakon toga idući korak je ishođenje rješenja o prihvatljivosti za okoliš za što je rok 6 mjeseci.

Gradonačelnik Domitrović  je i ovaj put naglasio da će gradske službe i dalje Hrvatskim cestama i projektantskoj kući pružati svu moguću podršku kako bi projekt u što kraćem roku bio realiziran.