Aktualno Županija

Za njihovu se predizbornu kampanju sigurno neće reći da je neukusna: Most Karlovčane počastio gulašem i pozvao na mjesne i EU izbore

– Ne znam kakvi su izbori, nije me briga, ali gulaš je baš bio dobar, iskrena je bila starija Karlovčanka, jedna od onih koji su danas imali besplatan gablec zahvaljujući Mostu i njihovoj predizbornoj kampanji.

Dvostrukoj: za mjesnu samoupravu u Karlovcu i za Europski parlament pa je svaki, a ovakav način promocije pogotovo, među biračima dobrodošao. I jedne i druge izbore, po riječima Nikole Grmoje, saborskog zastupnika Mosta, prati mala izlaznost birača pa im je cilj potaknuti Karlovčane da na njih izađu.

– U Karlovcu u ovim dvjema gradskim četvrtima gdje Most ima svoje liste, ali i u svim ostalima jer se tu rješavaju bitna pitanja komunalne i ostale problematike koja se tiče njihovog svakodnevnog života, a u EU parlamentu se donose gotovo 2/3 odluka koje kasnije u Hrvatskom saboru implementiramo u naše zakonodavstvo pa mislim da je važno i birati svoje lokalne predstavnike koji će odlučivati o ovim malim stvarima koje čine naše živote, ali i o ovim krupnim koje bitno utječu na naš način življenja. Želimo poslati konačno u EU parlament ljude koji će predstavljati hrvatske građane, koji neće glasati onako kako im kaže njihova politička grupacija, izjavio je Grmoja.
Dodao je kako su zastupnici HDZ-a u 98 posto slučajeva glasali kao članovi Europskih pučana, “što pokazuje da se oni ne bore za hrvatske interese, nego, na žalost, slijede naputke tih europskih birokrata”. To Most želi promijeniti pa će vidjeti s kojom političkom grupacijom, a očekuju da će s njihove liste biti izabrana dva zastupnika u EU parlamentu, može ostvariti suradnju.

– Ali, definitivno nećemo glasati po određenim pitanjima samo zato što ta grupacija tako misli! Tako ne radimo ni u Saboru, uostalom, čak i dok smo bili dio Vlade, u mnogim smo pitanjima glasali drugačije, naglasio je Grmoja.
Ankete im predviđaju jedan mandat, ali očekuju dvostruko više iako će, ocijenio je, obzirom na velik broj lista biti i puno propalih glasova koji će na kraju pripasti najvećim političkim opcijama.

– Pozivam građane da dobro razmisle kome će dati svoj glas, tko uopće, jer je puno lista, ima šanse proći. Nadam se da će našu borbenost koju pokazujemo u Saboru, borbu za građane, prepoznati, a i program koji smo predstavili je najkvalitetniji, s konkretnim stvarima koje se mogu unutar EU mijenjati, poručio je Grmoja, napomenuvši da su time što listu nosi predsjednik Božo Petrov pokazali koliko su ovi izbori važni, te da će u EU parlament Most poslati onoga tko dobije najviše preferencijalnih glasova birača.

A na nedjeljnim izborima za vijeća GČ i MO u Karlovcu Most pred birače izlazi u Novom Centru i Grabriku. Ideja je bila, po riječima županijskog vijećnika Zlatibora Tomasa, da u nekim gradskim četvrtima pokušaju napraviti jedinstvenu kandidacijsku listu svih stranaka.

– Za to sam da na listi imamo 11 ljudi, da ne piše stranka i da u stvari imamo jednu listu pa su izbori samo pro forme; nisam za to da se potpuno dijelimo već na nivou gradskih četvrti. Ali… Idemo u dvije gradske četvrti jer bismo htjeli da se ljudi uključe u transparentnost na nivou gradskih četvrti, izjavio je Tomas.

Pozvao je Karlovčane da u nedjelju izađu na izbore i glasaju za one koje smatraju dobrim kandidatima, ali i zaključio:

– Ako misle da Most nije dobar, ne trebaju ni glasati! (KAportal)