Zaiskrilo između Plenkovića i Marasa: ‘Je li vas sram što je 300.000 naših sugrađana otišlo otkad ste vi premijer?’

Burnim aktualcem započela je jutros sjednica Sabora nakon uskršnje stanke. SDP-ovac Gordan Maras obrušio se na premijera Andreja Plenkovića, ukazujući na niz afera koje su se dogodile u posljednje vrijeme. Predsjednik HDZ-a nije mu ostao dužan.
Je li vas sram što je 300.000 naših sugrađana otišlo otkad ste vi predsjednik Vlade?, pitao je Maras, a premijer mu je uzvratio da nema odgovor za njega jer nije dobio ni pitanje.

‘Građanima je dosta HDZ-a, lopovluka, pljačke. Vidimo da predsjednik HDZ-a završava u zatvoru. Zar nije smiješno da Ressler govori da u Slavoniji nikad nije bilo ljepše nego sad, da Sokol govori da su mirovine izvrsne. Sramota je kako se ponašate prema građanima. Hrvatski građani nisu se rađali za Irsku’, rekao je Maras.

‘Vi se ponašate kao da ste dovoljni sami sebi, kao da je ovo HDZ-ova država. Treba vam reći dosta’, zaključio je.
Miro Bulj (Most) pitao je Plenkovića, vezano uz posjet kineske delegacije, kako će Hrvatska izvoziti mlijeko u Kinu kad nema ni 50 posto mliječnih proizvoda za svoje potrebe. Osim toga, požalio se da u Sinjskoj krajini posluje mljekara srpskog investitora, te je premijeru na stol donio bocu tog mlijeka. ‘Sinjska mlekara ne postoji, to je fiktivno, otvorio je neki kriminalac iz Srbije, služi samo za provoz mlijeka. Za koga ste vi potpisali taj protokol, za srpsko ili hrvatsko mlijeko?’, pitao je Bulj.

Plenković nije odgovorio na to pitanje, ali se pohvalio uspjesima Vlade i velikim šansama hrvatske mliječne industrije na veliko kinesko tržište. Ujedno, Gordan Jadroković upozorio je Mostovca da bi se njegov potez mogao shvatiti kao prikrivena reklama za mljekaru. ‘Nije običaj da promoviramo ikoga pa ni ovo mlijeko’, poručio je Jandroković. (Tportal)

Facebook Comments