Aktualno Županija

U karlovačkim vrtićima otvoreno 283 mjesta za upis – više nema “papirnatih” prijava već sve ide online, putem interneta

Zahtjevi za upise u karlovačke vrtiće više se neće podnositi “papirnato”, u nekom od objekata, već će roditelji to moći učiniti od 6. do 20. svibnja na internetskim stranicama www.vrtickarlovac.hr i www.vrtic-cetiririjeke.hr, odnosno, na http://evrtici.karlovac.hr .

Najavljeno je to na današnjoj pressici u Dječjem vrtiću Rakovac, u kojem će roditelji, ako zahtjeve iz bilo kojeg razloga ne budu mogli sami podnijeti online ili ne budu sigurni jesu li to dobro učinili, dobiti potrebnu tehničku podršku i obaviti prijavu. I to od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 19 sati, a petkom od 11 do 13.

– Roditelji se moraju registrirati, nakon čega ispunjavaju potrebne podatke, odabiru vrtić i program u koji žele upisati dijete, a dokumente prilažu skenirane ili fotografije. Ako treba prijavu nadopuniti, o tome će podnositelj biti obaviješten mailom. Algoritam će određivati bodove i liste i podaci će biti dostupni samo onima koji imaju pravo pristupa, zaštićeni u skladu sa zakonom. Mislim da smo ovom aplikacijom puno olakšali svima, Zoran Cetinjanin, stručni suradnik za informatičke poslove.

Ove godine u vrtićima su 283 slobodna mjesta za upis – lani je bilo 176 – “proradit će” Vrtić Grabrik, a bit će korištene i prostorije u stambenoj zgradi u Grabriku, za predškolce. Još u novoj pedagoškoj godini prednost će imati djeca čija su oba roditelja zaposlena, za dvije bi se to trebalo promijeniti.

– Očekujem da će se i na ovim upisima pokazati da će najveći broj djece dobiti svoje mjesto u vrtićima, bez obzira rade li im roditelji ili ne, ali u pedagoškoj godini 2020/2021. će ulaganja u vrtiće, nakon obnove Dubovca i izgradnje Mahična, biti zatvorena priča. Da sva djeca u Karlovcu koja žele u vrtić, imaju mjesto u vrtiću, poručio je gradonačelnik Damir Mandić. (KAportal)