Aktualno Županija

Kreće gradnja hotela Korana? Na mjestu gdje bi se trebao graditi ograđen prostor, stigao i bager, a dovozi se armatura

Na mjesto nekadašnjeg hotela Korana, a Karlovčani se nadaju i budućeg, stigla je ograda, bager, kontejner za radnike i kemijski wc, a na platou kreće slaganje armature.

Je li to znak da konačno kreće druga faza gradnje hotela zasad nismo dobili potvrdu, no sigurno je da kupači na ovom dijelu kupališta na Korani baš i neće biti prezadovoljni, posebno ako ljeto krene s kopanjem temelja, mikserima betona i radnicima koji će graditi novi hotel. Bez obzira na to, teško da će netko investitoru Nikoli Hanželu, vlasniku Lana grupe to zamjeriti, jer novi hotel na ovoj lokaciji je ono što treba Karlovcu i što se čeka još od njegove devastacije tijekom rata.

Podsjetimo, još u studenom je uz šetnicu osvanuo jumbo plakat sa skicom budućeg hotela, dok je Hanžel medijima potvrdio da ima namjeru izgraditi novi hotel te da će radovi, ako sve bude u redu, početi već na proljeće. U planovima je gradnja hotela s luksuznim sobama i apartmanima, njih više od stotinu, vanjskim bazenom i brojnim drugim sadržajima. Sudeći po skici budućeg hotela, da bi se uopće počelo graditi, prvo bi trebalo srušiti postojeću terasu s plastičnim zoološkim vrtom koja je otpočetka bila kontroverzna. Za neke vrhunac kiča i neukusa, a za neke odlično mjesto za zabavu djece.(KAportal)