Aktualno OG sada Ogulin

“Mali maturalac”

Već dugi niz godina, a u sklopu Godišnjeg plana i programa Dječji vrtić “Bistrac” organizira i provodi dvodnevno, edukativno putovanje nazvano “mali maturalac”. To je putovanje predškolaca u Primorsko goransku županiju, sa ciljem upoznavanja svoje domovine.Kako je to izlet djece koja se opraštaju od vrtića, ujedno je i prilika za zajedničko druženje i produbljivanje prijateljstava.
Prvo odredište bilo im je tvrđava Nehaj u Senju. Put su nastavili prema Selcu koje je i bilo njihovo odredište. Nakon smještaja u karlovački Hostel Selce, upoznavanja bliže okolice i ručka, aktivnosti nastavljaju na brodu “Mali Marino” vožnjom i razgledavanjem morskog dna biljnim i životinjskim svijetom. Nakon večere upriličena je disco večer.
Drugi dan boravka na moru krenuli su u Crikvenicu, u posjet crikveničkom akvariju, gdje su se djeca upoznala sa mnogim ribljim vrstama.
Nakon ručka put nastavljaju prema Gorskom Kotaru, točnije Fužinama i jedinstvenoj spilji Vrelo.
Po 180 metara uređenoj stazi za turiste nalazi se puno lijepih siga, što je djecu uz lijepu priču o tim sigama jako iznenadilo, te su imali što vidjeti i čuti.
U ranim večernjim satima stigli su pred vrtić gdje su ih  željno čekale mame i tate.
Priče i dojmovii počeli su se prepričavati još pred vrtićem, a onda i kod kuće.