Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulinu II. hrvatsko prvenstvo s”Mindstorm-robotima”

Danas je u 10 sati, u Gimnaziji Bernardina Frankopana u Ogulinu započelo II. hrvatsko prvenstvo s»Mindstorm-robotima«. Pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje projekt provode partneri Udruga tehničke kulture, Ogulin, i hrvstsko-slovenska tvrtka DoxaKey group. Projekt podupiru i Veleposlanstvo SR Njemačke u Zagrebu, Njemačko-hrvatska industrijsko-gospodarska komora kao i Zaklada »Znanje na djelu«.
Cilj ovoga CLIL-projekta je, s jedne strane poticati razvoj kompetencija učenika na području ciljanoga korištenja informacijskih tehnologija te, s druge strane, njihovog znanja njemačkoga kao stranoga jezika. Na taj način podupiremo i širimo stručne i komunikacijske kompetencije učenika u području IKT-a za internacionalnusuradnju u RH.
U tu su svrhu timove organizirali kao gradske timove u kojima susjedne osnovne i srednje škole radezajedno, da bismo i na taj način podržali i pomogli u prijelazu iz osnovne u srednje škole (prvenstveno u STEMpredmetima). Svaka od škola sudionica sudjeluje na natjecanju u Ogulinu sa šest učenika/ca i dvoje nastavnika; po
timu dakle 12 učenika/ca i 4 nastavnika/ce. Na pripremnoj radionici nastavnici su odradili uvod u rad s LEGOMindstorm-robotima, koje je u svrhu natjecanja školama na raspolaganje stavila tvrtka DoxaKey.