Aktualno OG sada Ogulin

Završilo natjecanje

U Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana jučer je održano II. hrvatsko prvenstvo s “Mindstorm- robotima”. Pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje, projekt provode partneri Udruga tehničke kulture Ogulin i hrvatsko-slovenska tvrtka DoxaKey group. Projekt podupiru u Veleposlanstvo SR Njemačke u Zagrebu, Njemačko- hrvatska industrijsko- gospodarska komora kao i Zaklada “Znanje na djelu”.
Organizatorima je cilj bio potaknuti razvoj kompetencija učenika na području ciljanog korištenja informacijskih tehnologija, kao i korištenja njemačkog jezika.

Ovo natjecanje privuklo je učenike iz Čepina, Zaprešića, Rijeke, Varaždina, Koprivnice, a svakako je pohvalno što su sudjelovali i učenici ogulinskih škola sa svojim ekipama. Prvo mjesto osvojila je ekipa iz Zagreba, drugo mjesto pripalo je timu iz Koprivnice, dok su treći bili Riječani.
Lijepo je bilo vidjeti i predstavnike Društva pedagoga za tehničku kulturu Ogulin, koje djeluje u našem gradu, a čiji se osnutak definitivno pokazao kao- pun pogodak. Upravo su oni uz pomoć nastavnika informatike, mnogobrojnu ogulinsku mladež zainteresirali za robotiku.