Aktualno Županija

Pobjednica Euforije Lana Rubelj, predstavnica OŠ Kneza Mislava iz Kaštel Sućurca

Ovogodišnji Grand Prix dugoreške Euforije sasvim zasluženo pripao je Lani Rubelj učenici Osnove škole Kneza Mislava iz Kaštel Sućurca, Split. Lana je izvedbom pjesme svoje sugrađanke Danijele Martinović „Neka mi ne svane“ osvojila srca publike, ali i stručnog žirija koji joj je dodijelio ukupno čak 89 bodova.

Konkurencija je bila vrlo jaka, jer na Duga Resa Talent Festu okuplja se svake godine sve više talentiranih mladih pjevača, a ove godine uz predstavnike domaćina OŠ Vladimir Nazor nastupili su i pjevači iz Rijeke, Zagreba, Splita, Karlovca, Vojnića, Ozlja, Kostrene, Rovinja i Metlike iz Slovenije, pa je Festival u svojoj šestoj godini dobio i međunarodni značaj.

Na drugo mjesto plasirala se zagrebačka OŠ Fran Krsto Frankopan osvojivši 71 bod, a treće mjesto pripalo je zagrebačkoj školi Dobriše Cesarića i riječkoj Vladimir Gortan, jer su obje imale po 68 bodova.

Glavni gost večeri bio je Luka Nižetić koji je svojim hitovima raspjevao i razgalio okupljenu publiku, koje je nažalost bilo nešto manje nego proteklih godina na što je najvjerojatnije utjecala kiša i loše vrijeme.

Organizator Festivala Udruga za mlade Agora te organizacijski odbor zaslužuju čestitke na još jednom odlično odrađenom projektu, a zahvala svakako ide i brojnim volonterima te glavnim sponzorima Gradu Dugoj Resi i Karlovačkoj županiji, kao i brojnim drugima bez kojih ovaj lijepi događaj ne bi bilo moguće organizirati.(KAportal)