Aktualno Županija

Međunarodni festival folklora ove godine uz brojne koncerte donosi i gastro specijalitete i filmove gostiju

Još jedno zanimljivo i atraktivno izdanje Međunarodnog festivala folklora očekuje nas ove godine. Od 30. lipnja do 6. srpnja Karlovčani će moći još istinskije i dublje upoznati kulture iz dalekih zemalja, jer osim plesnih nastupa očekuju nas i brojni popratni programi.

Gosti ove godine stižu iz Meksika (autohtoni astečki plesovi), Južne Koreje, Ukrajine, otočja Guam (Chamorro narod), Obale Bjelokosti te Kine.

Prošle godine uz MFF je pokrenuta i manifestacija “Okusi svijeta” na kojoj su spravljana autohtona jela zemalja sudionica, a nakon oduševljenja posjetitelja ovom idejom nastavit će se i ove godine. Novost je treći aspekt upoznavanja s kulturom gostiju Karlovca i Hrvatske, i to kroz filmove. Prikazat će se recentni filmovi zemalja sudionica festivala, a zasad je poznato da će biti prikazani meksički film “Roma” koji je ove godine osvojio nekoliko Oscara, između ostalog onaj za najbolji film na stranom jeziku te južnokorejski film “Izgaranje”, dobitnika nagrade za najbolji film na ovogodišnjem festivalu u Cannesu.

Održat će se i interaktivna izložba tradicijskih instrumenata zemalja sudionica, a što se tiče nastupa, uz dva velika cjelovečernja koncerta u Šancu, prvog i posljednjeg dana festivala, sve će se grupe predstaviti i kraćim koncertima ispred Zorin doma. (KAportal)