Tolušić: Moja kuća ima 153 m2, jedino sam to trebao prijaviti

Ministra Tolušića novinari su pred Vladom pitali za objašnjenje navoda u njegovoj imovinskoj kartici. Naime, Tolušić je u nju upisao kuću u Virovitici od 165 m2, no u posjedovnom listu Državne geodetske uprave stoji kako je kuća veličine 340 m2. Na istom zemljištu nalazi se i kuća od 121 m2 četvorni metar, koju Tolušić uopće nije prijavio, otkrio je Telegram.

– Moja kuća ima 153 m2 stambene površine. Mislim da je to ispravno i da sam to jedino trebao upisati u imovinsku karticu. Očito da je nejasno što se upisuje pa sam jučer tražio mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, jer vidim da sam jedini koji upisuje kvadraturu kuće, dok drugi upisuju kuću s okućnicom, kazao je Tomislav Tolušić. Dodao je kako u vlasničkom listu ne piše kvadratura, jer ono nije provedeno, a u gruntovnicu kuća još nije upisana.
– To je jedna kuća, možete doći vidjeti. Uredno sam prijavio sve što smo napravili, imam građevinsku dozvolu, a u glavnom projektu piše kolika je površina stambenog projekta. Zna se što je glavna kuća, a što pomoćni objekt, rekao je ministar. Tvrdi da nema 300 kvadrata, a novinarima je poručio da pitaju građevninske radnike da im objasne razliku između neto i bruto kvadrature. (hrt)

Facebook Comments