Varga pušten, ali pretražit će mu elektroničku opremu

Bivši policijski informatičar Franjo Varga, ranije optužen u aferi SMS, oko 18 sati u utorak pušten je iz osječke policije koja nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je odavao službene tajne i povrijedio tajnost postupka.

“O rezultatima današnje pretrage obiteljske kuće te ispitivanju osumnjičenika policija će obavijestiti nadležno državno odvjetništvo u Zagrebu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u smislu pretraga elektroničke oprema koja je oduzeta”, doznaje se u utorak u MUP-u.

Podsjetimo, policija je u utorak ujutro upala u kuću Franje Varge u Belišću i obavljala premetačinu. Policija ga je zatim odvela u Osijek na ispitivanje.

Nakon što je Nacional objavio da je Blaž Curić, kum zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, naredio optuženiku iz afere “SMS” Franji Vargi da elektronički nadzire ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, policija je potvrdila da se kriminalističko istraživanje tog slučaja nastavlja.

Na razgovor u policiju, ali u Zagrebu, zbog toga je pozvan i glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić.

– Ne mogu otkrivati detalje razgovora, jer su sukladno Zakonu o kaznenom postupku izvidi tajni. Nisam odao izvor informacija. U jednom dijelu diskutirali smo o širem kontekstu afere SMS. Iznio sam im svoje mišljenje o tome. Načelno, dobro je da institucije rade svoj posao. Za razliku od nekih, koji se žale da im institucije udaraju na obitelj i intimu, nemam nikakvih primjedbi na postupanje institucija, rekao je Jelinić za portal nacional.hr. (hrt)

Facebook Comments