Aktualno OG sada Ogulin

Preporuka građanima- osigurajte si vodu za piće dok nije zamućena

Gradonačelnik Dalibor Domitrović sa suradnicima od ranog jutra obilazi teren, kako bi se na licu mjesta uvjerio koja su područja nakritičnija i kakva je situacija na područjima koja su poplavljena.
Prvi kontakti sa Hrvatskim vodama počeli su još jutros u 4,30, svi su na terenu. U14 sati održat će se još jedan sastanak Stožera civilne zaštite.
Gradonačelnik Dalibor Domitrović kaže nam da je počelo punjenje vreća pijeskom. Pozvani su volonteri iz raznih udruga da pomognu, za oko 2 sata bit će sve na raspolaganju. Sačinit će se plan podjele, najprije će se obraniti najugroženija područja. Za sat do dva voda će, po procjenama, poplaviti D 42 iza Frankopanske kule, a kritično je i na nerazvrstanim cestama, puno je slivnih voda, no za sad su skoro sve prohodne. Policija regulira promet na poplavljenim dijelovima grada. U Drežnici su poplavljena polja, a voda za piće trenutno je u redu. No, tijekom poslijepodneva doći će do zamućenja. Stoga se građanima preporuča da si na vrijeme osiguraju vodu za piće.

Razloga za paniku sigurno imaju oni kojima se inačeplave objekti, no mislim nije kritično, ali uvijek treba biti na oprezu, kaže gradonačelnik Domitrović.