Aktualno OG sada Ogulin

Grad Ogulin konačno ima proračun i to prilično visok – 77,8 milijuna kuna!

Grad Ogulin od danas konačno ima proračun za 2019 godinu. Iznosit će 77.874.469 kuna. Prihvaćen je sa  10 glasova za i  6 protiv.

Pročelnica Dinka Stipetić prije glasovanja  prezentirala je neke od proračunskih stavaka, a detaljnije ga je obrazložio gradonačelnik Dalibor Domitrović, osvrnuvši se pri tom da je više od 30 milijuna kuna predviđeno za infrastrukturne projekte. Od tog iznosa, najviše će biti izdvojeno za zbrinjavanje otpada. Mislilo se i na socijalnu komponentu, pa su osigurana sredstva za udžbenike za sva 4 razreda osnovnih škola, ali i naknade za umirovljenike. Rasterećenje građana osigurat će se, pak, smanjenjem prireza. Vodit će se briga i o kulturi, sportu i svim ostalim segmentima života.

U raspravi je Zlata Kurelac (HDZ) naglasila da je upitno hoće li se sve planirano moći ostvariti zbog rokova, te procjenjuje da će se upihodovati maksimalno 55 milijuna kuna. Njen stranački kolega Tomislav Lipošćak zamjerio je što u prijedlogu nema usporedbe sa prethodnim godinama, prigovorivši određenim visinama stavki, istaknuvši da ne žele napadati , već samo pitati, što i jest uloga oporbe. Hrvoje Magdić progovorio je o problemima školstva i stipendijama. Jedna od tema bio je i produženi boravak djece u osnovnoj škola Ivane Brlić Mažuranić, a rečeno je i kako se sve manje mladih školuje za deficitarna zanimanja.

Neven Vujnović  (SDSS) zadovoljan je što se, među ostalim,  planiraju sredstva za održavanje prometnica i uređenje dečjih igrališta, dok Zlatko Mrvoš (SDP) uime Kluba vijećnika SDP-a navodi  kako  smo već veći dio trebali potrošiti, da se proračun donio na vrijeme.

Mimo teme, povela se rasprava i o nekim drugim “aktivnostima” vijećnika, što na Facebooku, što u Gradskoj knjižnici.