Zbog prevare i ometanja pravde proveo je u zatvoru nekoliko godina, ‘izvadio’ ga je ‘izuzetan karakter’

TRUMP POMILOVAO BIVŠEG MEDIJSKOG TAJKUNA Zbog prevare i ometanja pravde proveo je u zatvoru nekoliko godina, ‘izvadio’ ga je ‘izuzetan karakter’

Predsjednik SAD-a Donald Trump potpisao je u srijedu puni oprost za bivšeg medijskog tajkuna Conrada Blacka koji je 2007. osuđen za prijevaru i opstrukciju pravde te je u zatvoru proveo tri i pol godine, priopćila je Bijela kuća.

Black (74), britanski državljanin rođen u Kanadi, nekad je vodio tvrtku Hollinger International Inc. koja je posjedovala novine u Kanadi, SAD-u, Velikoj Britaniji i Izraelu -Chicago Sun-Times, Daily Telegraph, Jerusalem Post, National Post iz Toronta.

– Slučaj lorda Blacka privukao je široku podršku mnogih istaknutih pojedinaca koji su odlučno jamčili za njegov izuzetan karakter – navodi se u priopćenju Bijele kuće koje je najavilo pomilovanje.
Black, također poznat kao Baron Black od Crossharboura, odrekao se svog kanadskog državljanstva 2001. kako bi dobio pristup u Dom lordova u Britaniji.

On i trojica njegovih bivših suradnika 2007. godine su pred saveznim sudom u Chicagu proglašeni krivim za nezakonito prisvajanje milijuna dolara prihoda koji su trebali pripasti dioničarima tvrtke Hollinger International. (jutarnji.hr)

Facebook Comments