Filmska radionica za osnovce u Plaškom

Da kino nije samo mjesto za zabavu, već i zabavno mjesto za učenje, uvjerili su se učenici OŠ Plaški koji su u susjedstvu svoje škole posjetili KINO.hr Plaški. Nakon pogledanog australskog dječjeg filma “Crveni pas: Početak”  koji se našao i u službenoj selekciji Berlinskog filmskog festivala, klinci su sudjelovali u interaktivnoj radionici.

U Plaški je stigla interdisciplinarna filmska radionica za djecu i mlade “Frooom”. Aktivnosti za učenike viših razreda iz Plaškog pripremio je jedan od Frooomovih voditelja – Karlo Vorih, filmski redatelj i nagrađivani autor (dokumentarac “Bolnica budućnosti”). Kroz mnoge primjere iz filma, publika je otkrivala tajne filmske montaže i što se sve upotrebom montaže može postići. Takozvani Kuleshov eksperiment zaintrigirao je mlade Plaščane koji su vrlo angažirano komentirali viđeno na velikom platnu. Zaključak svih je da sličnu radionicu žele što prije ponovno imati u svome lokalnom kinu, koje se može nazvati i modernom interaktivnom učionicom.

Uzbudljivi program  nastavlja se već ovog vikenda kada je u petak u 20 h na programu 3D poslastica “Pokemon – Detektiv Pikachu”.

Facebook Comments