Požar na čakovečkom odlagalištu otpada stavljen pod nadzor

Požar koji je jučer poslijepodne planuo na čakovečkom odlagalištu otpada, stavljen je pod nadzor, priopćeno je s hitne sjednice Stožera za civilnu zaštitu Grada Čakovca održane sinoć te su građani pozvani da zatvore prozore na stambenim objektima i da ne dolaze u blizinu odlagališta.

Kako je priopćeno sa sjednice, u požaru nitko nije ozlijeđen. Vatrogasne i ostale službe cijelu su noć bile na terenu. Stožer će se ponovno sastati sutra ujutro, nakon čega će u 9 sati održati konferenciju za novinare.

Predsjednik Stožera za civilnu zaštitu Grada Čakovca Mario Medved kazao je da je požar planuo poslijepodne na četvrtoj odlagališnoj plohi te se proširio na dio zatvorenog odlagališta na kojem se nalazi uskladišten plastični otpad.

Odmah se počela navoziti zemlja kako bi se spriječilo širenje vatre na druge dijelove odlagališta, što je uspješno i završeno, rečeno je. U vrijeme održavanja sjednice na terenu je radilo 30 vatrogasaca s deset vozila, koji će cijelu noć požarište polijevati vodom, a izmjenjivat će se prema dogovorenim smjenama.

Prema najavama Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, očekuju se rezultati analize zraka na širem području odlagališta kako bi se utvrdilo je li štetan za zdravlje. Dok ne stignu rezultati, mole se građani da iz opreza zatvore prozore, a mještani naselja u neposrednoj blizini odlagališta da bez potrebe ne izlaze iz zatvorenih prostora.

Načelnik Policijske stanice Čakovec Krešimir Jurčević rekao je da će se uzrok požara utvrditi tek nakon što bude ugašen. Policija pojačano kontrolira okolno područje. (hrt.hr)

Facebook Comments